Watashi no Megane-kun

I love this manga… I love it soooo much <333333333333333333333333333
Should I say more? or shouldn’t I?


Ada banyak hal yang bisa aku dapetin dari manga ini. Emosi, plus segala macemnya keluar semua. It’s twisted shoujo, ceritanya antara normal dan nggak normal (dalam kisaran parah). Bahkan orang yang jarang baca shoujo pun pasti setuju, dengan kalimat yang menyatakan keanehan manga yang satu ini.

Dibilang aneh, cukup aneh… soalna, manga ini berani nunjukkin sisi lain dari suatu relationship. Nope, nope, it’s not about DV (domestic Violence), bukan… well… mungkin sedikit, but no…. manga ini justru lebih ke arah ‘possesivitas’ dan ‘sense of belonging’.
Okay, let’s be honest, seringkali kita memperlakukan pasangan (pacar, suami, istri, ‘partner in crime’, ato bahkan teman) as a precious thing dan berusaha biar dia merasa nyaman, aman, sekaligus menjadikan diri kita merasa secure atas relationship yang ada. Contoh gampang ya… kata2 “jangan…” atau “sebaiknya…” yang dilanjutkan dengan berbagai larangan dan saran yang -sedikit banyak- memuaskan salah satu pihak.

Humm, my question is “apa kita memang akan sebegitunya when it comes to love?” tagline dari Watashi no Megane kun emang “One day I will win the love of the little butterfly.” and “His kiss is sweet poison.” Dari awal cerita, ‘Megane-kun’ memang menunjukkan minat yang luar biasa ke Chouko (lucu ya, Chou = butterfly, ko = small / child, literally the little butterfly refers to ‘chouko’). Humm… strangely, I can understand their emotions well… (a good empathy skill? o.O)

I can understand the pain Megane-kun had whenever he saw Chouko with her friends and he’s somewhat being left behind. And I can understand Chouko’s anxiety when Megane-kun is kinda hesitating about their relationship. She wants more, but what about him? She wants him so bad, but does he want her that bad?

Wickedly possessive, intense coldness, yet awfully passionate. I use those words to express their relationship. Both are being possessive with their own way. Still, I’d say it’s impossible to know the exact emotion since no one is exactly the same with another, as any relationship won’t be the same, no matter how similar they are.

And even though, I feel/know/realize some resemblance. It’s waaaaaayyyy much different :p

Song mood: eVo – Dia dan Aku, Tetsu69 – Tightrope

Advertisements

1 Comment

  1. hai.. salam kenal! wuah.. aku juga barusan baca manga ini!
    gila.. aku gak tau aku suka ato nggak. Yang jelas, aku penasaran banget ama ceritanya, antara merinding dan tertarik.
    Asli sakit jiwa! XD~


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s